top of page

Recept pro dnešní den

  • Obrázek autora: Tereza Podraská
    Tereza Podraská
  • 2. 5. 2019
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 12. 5. 2019

Pórkový quiche u nás zmizel ze stolu téměř okamžitě. Je skvělý a je vhodný ke snídani, obědu, ale i k večeři.


Porkový quiche

Co budete potřebovat:

Těsto: 100 g másla 120 g hladké mouky 80 g celozrnné špaldové mouky 1 vejce 1 lžičku soli

Náplň: 6 vajec 100 ml 12% smetany 250 ml mléka 50 g strouhaného parmezánu 1/2 ks pórku Sůl, pepř


Postup: Náplň:V misce prošlehejte vejce, smetanu a mléko vidličkou, přidejte část sýra a nakrájený pórek osolte a opepřete. Těsto: Kousky másla zapracujeme do mouka se solí a pak vpracujte vejce. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.Troubu předehřejte na 200. Do trouby vložte pečicí plech. Chladné těsto vyválejte a dejte do formy a prsty formu vyložte. Přečnívající okraje odřízněte. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte list pečicího papíru a vsypte do něj hrst suchých luštěnin. Formu položte na rozpálený pečicí plech v troubě a pečte 10 minut. Pak odstraňte papír s luštěninami a vlijte připravenou náplň. Pečte 35–40 minut, až náplň zpevní, začne zlátnout a trochu nabude. 10 minut před koncem posypte ještě zbylým sýrem. Koláč můžete dozdobit opraženou šunkou nebo slaninou a jarní cibulkou.

Komentáře


bottom of page